MAPEI, hoofdpartner van het UCI WK wielrennen 2021, springt samen met ex-profrenners in de bres voor slachtoffers overstromingen

Wie doet het hoogste bod voor de racefietsen van Museeuw en Tafi in deze steunactie?

Mapei, ​ hoofdpartner van het UCI WK wielrennen 2021 en één van de wereldproducenten in chemische producten voor de bouwsector, pakt uit met een speciale actie ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen. De ex-wegkampioenen Johan Museeuw en Andrea Tafigeven de actie het spreekwoordelijke duwtje in de rug: 2 door hen gebruikte racefietsen worden op 2dehands.be verkocht aan de hoogste bieder. Het bedrijf, gevestigd in de getroffen streek, kwam op het idee na de shoot van promovideo’s in de aanloop naar het WK wielrennen.

Mapei is uiteraard geen onbekende naam in de wielersport. De groep van lijmen en chemische producten voor de bouw prijkte al meermaals op het shirt van wereldkampioenen. Het bedrijfsmotto “Never stop pedalling”, sluit aan bij de waarden van de sport, die intrinsiek deel uitmaken van het DNA van de groep: hard werken, talent, teamwork, enthousiasme, vastberadenheid en doorzettingsvermogen in elke uitdaging. Bovendien is Mapei al vele jaren hoofdpartner van het UCI Wereldkampioenschap wielrennen, dat nu voor de 100e keer zal plaatsvinden en wel in Vlaanderen, van 19 t.e.m. 26 september 2021.

Een echte (eeuw)feesteditie dus, maar Mapei wil ook de getroffenen van de overstromingen in de regio van hun thuisbasis Grâce-Hollogne niet vergeten. Daarom biedt Mapei 2 topfietsen per opbod te koop aan, gebruikt door wielervedettes Johan Museeuw en Andrea Tafi in allerlei rondritten, promovideo’s en fotoshoots (o.a. de Andrea Tafi Mapei Cycling Tour op 21 augustus). De opbrengst gaat via de Koning Boudewijnstichting rechtstreeks naar slachtoffers van de overstromingen.

Jean-Michel Grégoire, General Manager van Mapei Benelux NV: “Natuurlijk hopen we op een zo hoog mogelijk bedrag. Wie deze fiets koopt, heeft een uniek gesigneerd exemplaar én doet een flinke duit in het zakje voor het goed doel. Als bedrijf verankerd in de getroffen streek leven we sterk mee met de slachtoffers, waaronder ook eigen medewerkers zijn. Hopelijk laten dus ook de wielerfans hun hart massaal spreken”.

Elke fiets is individueel gesigneerd door Johan Museeuw (maat 56) en Andrea Tafi (maat 58) en voorzien van de gekende blauwe Mapei logos op een witte kader. Kortom, een echt collector’s item met een certificaat van echtheid en een persoonlijke boodschap van beide heren. De wielerfietsen zijn afkomstig van Bowdy & Brave, in Willebroek onder het merk Prorace.

Via https://www.2dehands.be/u/mapei-belgium/44122566/ op 2dehands.be worden de 2 racefietsen per opbod verkocht. Meer informatie omtrent deze actie kan men volgen op www.mapei.be

 

Over Mapei Benelux
Sinds 1995 heeft men in België een eigen filiaal. Vanuit Grâce-Hollogne in de provincie Luik wordt de Belgische en Luxemburgse markt geleverd. Hier bevinden zich tevens de showroom, het trainingscenter en het labo voor betonadditieven. Mapei is eveneens gekend als sponsor van de Italiaans-Belgische wielerploeg van 1993 tot 2002. Het motto van deze succesvolle wielerploeg was « vincere insieme », samen winnen. www.mapei.be

Over Mapei
Mapei, opgericht in 1937 door Rodolfo Squinzi in Milaan (Italië), is vandaag de dag wereldleider in de productie van lijmen, kitten en chemische producten voor de bouwsector. Met 89 dochterondernemingen in 57 landen en 81 productiefaciliteiten in 36 verschillende landen heeft de groep wereldwijd meer dan 10.600 mensen in dienst. In 2019 boekte de Mapei Group een geconsolideerde omzet van 2,8 miljard euro. Specialistatie, internationalisatie, research & development en duurzaamheid zijn de fundamenten voor het success van het bedrijf.
www.mapei.it

 

VOOR MEER INFO

Mapei I Leo Haeldermans I T +32 491 87 92 89 I [email protected]

RCA I Yannick Speelmans I T +32 497 66 08 86 I [email protected] I www.rcapress.be

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.